Jak už jste si mohli všimnout tak vepřovou panenku miluji na všechny způsoby. Vždy se snažím vymyslet a vyzkoušet nové kombinace, ale tahle je skvělá!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
Smetanové brambory
4 větší brambory
200 ml 30% smetany
kousek másla
2 stroužky česneku
sůl, sušený rozmarýn
Naložená vepřová panenka
vepřová panenka
nakládaný zelený pepř
2 stroužky česneku
sůl, pepř, sušený rozmarýn
olivový olej
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
Smetanové brambory
1. Brambory si očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Česnek si prolisujeme. Malou zapékací misku lehce vymažeme máslem a klademe do ní brambory. Vždy vrstvu brambor posolíme, posypeme rozmarýnem, lehce pomažeme prolisovaným česnekem a polijeme smetanou. Takhle pokračujeme ve vrstvách dokud máme brambory.
2. Brambory dáme péct na 180° dokud nebudou měkké, 10 min před vytažením na ně dáme tenké plátky másla.
Naložená vepřová panenka
1. Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na hrubší plátky, které dáme do misky. Osolíme je, opepříme, přidáme rozmarýn, olej, prolisujeme česnek a přidáme podrcený nakládaný zelený pepř. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.
2. Rozpálíme si pánev a zprudka opečeme naloženou panenku, aby nám nepustila šťávu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat