Smetanové brambory s rozmarýnem a česnekem, Vepřová panenka naložená v rozmarýnu, zeleném pepři a česneku

Jak už jste si mohli všimnout tak vepřovou panenku miluji na všechny způsoby. Vždy se snažím vymyslet a vyzkoušet nové kombinace, ale tahle je skvělá!

Smetanové brambory
4 větší brambory
200 ml 30% smetany
kousek másla
2 stroužky česneku
sůl, sušený rozmarýn

Naložená vepřová panenka
vepřová panenka
nakládaný zelený pepř
2 stroužky česneku
sůl, pepř, sušený rozmarýn
olivový olej

Smetanové brambory
1. Brambory si očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Česnek si prolisujeme. Malou zapékací misku lehce vymažeme máslem a klademe do ní brambory. Vždy vrstvu brambor posolíme, posypeme rozmarýnem, lehce pomažeme prolisovaným česnekem a polijeme smetanou. Takhle pokračujeme ve vrstvách dokud máme brambory.
2. Brambory dáme péct na 180° dokud nebudou měkké, 10 min před vytažením na ně dáme tenké plátky másla.

Naložená vepřová panenka
1. Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na hrubší plátky, které dáme do misky. Osolíme je, opepříme, přidáme rozmarýn, olej, prolisujeme česnek a přidáme podrcený nakládaný zelený pepř. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.
2. Rozpálíme si pánev a zprudka opečeme naloženou panenku, aby nám nepustila šťávu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram