Vánoční cukroví | Bezlepkové kakaovo skořicové trubičky



Kakaové trubičky máčené v hořké čokoládě a plněné skořicovým krémem.



cca 40 trubiček

na těsto
240 g mouky Adveni žlutá
60 g cukr moučka
100 g másla
2 lžíce kakaa
2 vejce

na krém
350 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinku
250 g másla
4-6 lžic moučkového cukru (dle chuti)
1 lžička skořice

rozpuštěná čokoláda na ozdobení


160° | cca 6-10 min (do zlatova)
Těsto
1. Máslo necháme změknout. Přidáme k němu všechny ingredience a zpracujeme hladké těsto, které dáme, alespoň na 2 hodiny odležet do lednice. Před tím než s těstem budeme pracovat, tak si ho vytáhneme z lednice a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo. 
2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Vyválíme na tenký plát ze kterého budeme vykrajovat obdélníčky. Když necháme těsto hrubší, tak trubičky budou velké a nebudou vypadat hezky, proto vyválejme těsto do tenka.
3. Kovové trubičky si lehce pomažeme máslem, aby po upečení šly trubičky bez problému sundat. Těsto krájíme na obdélníčky o kousek kratší než jsou kovové trubičky. Obdélníčky navineme na malé kovové trubičky. Spojem dolů je pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme je.
4. Upečené trubičky ještě vlažné opatrně sundáme a necháme vychladit. 
5. Připravíme si krém.
6. Vychlazené trubičky ozdobíme čokoládou a necháme čokoládu zatuhnout.
7. Pomocí cukrářského sáčku s tenčí špičkou plníme trubičky z obou stran. Uchováváme je v chladnu.


Krém
1. Do rendlíku si dáme 300 ml mléka a ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudinkový prášek přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme chvíli probublat. Poté přikryjeme teplý, hustý pudink potravinovou folií (aby se nám nevytvořil škraloup) a necháme vychladit. 
2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháváme vychlazený pudink (nezašlehávejte pudink z lednice, krém by se rozdílem teplot mohl srazit). Nakonec zašleháme skořici a dáme krém vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram