Skořicoví šneci | Cinnamon rolls

skořicoví šneci
Naprosto úžasní skořicoví šneci! Není víc co dodávat.

cca 25 šneků
300 g hladké mouky
40 g másla
15 g droždí
150 ml mléka
1 žloutek
špetka soli
lžíce cukru

Náplň
100 g másla
70 g cukr krystal
20 g skořice

Šneci
1. Z mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Všechny zbylé ingredience dáme do mísy, přidáme hotový kvásek a rozpuštěné máslo. Zpracujeme v hladké, pružné těsto, které dáme na hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto propracujeme v rukách a na lehce pomoučeném vále vyválíme velice tence (já ho měla cca 70x30 cm.) Náplň rovnoměrně rozetřeme po celém vyváleném těstě a poté zatočíme (stáčíme tu dlouhou stranu, vznikne dlouhý had.)
3. Formu si lehce vymažeme olejem nebo máslem a stočeného hada nakrájíme na šneky široké cca jako palec. Ve formě jim nechte mírný rozestup, nakynou.
4. Šneky ve formě přikryjeme utěrkou a dáme do předehřáté (a vypnuté) trouby na 50° cca 15 min kynout. Poté je vytáhneme, troubu předehřejeme na 180° a pečeme dozlatova.

Skořicová náplň
Máslo rozpustíme a vmícháme cukr společně se skořicí. Dáme lehce ztuhnout do lednice, aby náplň netekla a dala se rozetřít na těsto.


Nakynutí šneci (předtím byli poloviční):



Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram