![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
cca 25 šneků
300 g hladké mouky
40 g másla
15 g droždí
150 ml mléka
1 žloutek
špetka soli
lžíce cukru
Náplň
100 g másla
70 g cukr krystal
20 g skořice
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
Šneci
1. Z mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Všechny zbylé ingredience dáme do mísy, přidáme hotový kvásek a rozpuštěné máslo. Zpracujeme v hladké, pružné těsto, které dáme na hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto propracujeme v rukách a na lehce pomoučeném vále vyválíme velice tence (já ho měla cca 70x30 cm.) Náplň rovnoměrně rozetřeme po celém vyváleném těstě a poté zatočíme (stáčíme tu dlouhou stranu, vznikne dlouhý had.)
3. Formu si lehce vymažeme olejem nebo máslem a stočeného hada nakrájíme na šneky široké cca jako palec. Ve formě jim nechte mírný rozestup, nakynou.
4. Šneky ve formě přikryjeme utěrkou a dáme do předehřáté (a vypnuté) trouby na 50° cca 15 min kynout. Poté je vytáhneme, troubu předehřejeme na 180° a pečeme dozlatova.
Skořicová náplň
Máslo rozpustíme a vmícháme cukr společně se skořicí. Dáme lehce ztuhnout do lednice, aby náplň netekla a dala se rozetřít na těsto.
Nakynutí šneci (předtím byli poloviční):
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat