Jablečné košíčky


Linecké těsto se dá použít opravdu na nespočetně variací. A tahle je fakt dobrá, chuť jablek, skořice a lineckého těsta nemá chybu. 





300g hladká mouka
200g máslo (nejlepší je opravdu máslo, ne tuk, hera atd.)
100g cukr moučka
kůra z citronu (nebo citronovy olejíček)
1 žloutek

3ks jablek
skořice
cukr krystal
rum





1. Ušleháme změklé máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme kůru a mouku.
2. Zpracujeme hladké těsto, které dáme do potr. folie a min na 1hodinu odležet do lednice či chladna (klidně celou noc.)
3. Těstem plníme připravené formičky, není třeba vymazávat.
4. Pečeme na 170° do zezlátnutí. Z formiček je vyklepávám ihned po vytáhnutí z trouby.
5. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Dáme je do hrnce, k nim cukr podle chuti a skořici. Vše dusíme bez přidání vody. Až budou úplně měkká tak přidáme rum (asi panáka), promícháme a odstavíme z plamene. Dalo by se to jíst i samotné, jako dobrý kompot.

6. Na upečené košíčky dáme asi lžičku jablek. Necháme vychladnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram